Beleef de Winter in Arnhem

Ook dit jaar staat Arnhem t/m 31 december weer in het teken van ‘Winter Arnhem’. Tijdens deze jaarlijks terugkerende periode worden allerlei evenementen rond Kerstmis, Oud & Nieuw en ‘winter’ in de binnenstad extra voor het voetlicht gezet. De binnenstad is sfeervol aangekleed en verlicht en op verschillende pleinen en kruispunten worden kleine en grotere evenementen georganiseerd, samen met de ondernemers. Winter in Arnhem staat garant voor extra sfeer en gezelligheid, dus ga een kijkje nemen!

 

Grootste kerstmarkt van het Oosten

Het hoogtepunt van Winter Arnhem is de kerstmarkt die plaats vindt op 15 december. Bij meer dan 200 kramen kun je de mooiste kerstcadeautjes inslaan. Prachtige kerstkransen, kleurrijke kerstballen en unieke kerststallen: het is hier allemaal te vinden. Een ideale manier om de winterse kerstperiode te starten! De kerstmarkt in de binnenstad van Arnhem is vanaf 12.00 tot 18.00 uur te bezoeken. Sluit de dag gezellig af met een warme maaltijd bij een van de vele cafés en restaurants in de binnenstad. Kom je ook langs de gezellige kerstkramen struinen?

 

Lees verder
Lees het allemaal hier!

Coca-Cola Kersttruck

Holidays are coming! Op 15 december parkeert de Coca- Cola kersttruck in de Arnhemse binnenstad, aan het eind van de Koningstraat, hoek Broerenstraat. Ga op de foto met de Kerstman, uiteraard onder genot van een glaasje… cola!

 

 

Joris’ kerstboom 


Van 13 t/m 15 en 19 t/m 22 december staat het Jansplein in het teken van ontmoeting, mooie verhalen, saamhorigheid en wat extra zorg en aandacht voor een ander. Op 13, 14 en 15 december krijgt iedereen de kans om een vriend, familielid of geliefde in het licht te zetten bij Joris’ Kerstboom. Joris Linssen is op 15 december aanwezig. Vrijwilligers delen die dag warme chocolademelk uit en nodigen iedereen uit om een kerstkaart te schrijven aan iemand, die eenzaam is of het moeilijk heeft. Ondernemers van Jansplaats serveren een stampottenbuffet op 14 en 15 december vanaf 16.00 uur. Met een Gelrepas geniet je met 50% korting van een heerlijke stamppot. 

 

 

 

 

Lees verder

 

Sportieve activiteiten

 
De sportievelingen onder ons kunnen op vrijdagavond 13 december meedoen aan de Santarun. Gekleed in kerstmannenpak loop je 2,5 of 5 kilometer. De start en finish zijn op de Korenmarkt, waar nog meer gezellige activiteiten georganiseerd worden. Bij je inschrijving is een kerstmannenpak inbegrepen en je krijgt ook nog eens een goedgevulde goodiebag!

In het weekend van 28/29 december kun je in de binnenstad skiën, ijsklimmen en meer winterspelen doen tijdens de wintergames. Niet echt natuurlijk, want voor sneeuw en ijs zal je toch naar de Alpen moeten. Maar je kunt in ieder geval van de wintersportsfeer genieten. Geen zin om mee te doen? Ook voor publiek en supporters is het ontzettend gezellig. neem een lekkere warme chocolademelk of glühwein en geniet van de wintersportsfeer!
 

 

 

 

Lees verder