Maak een reis door de tijd in het Nederlands Openluchtmuseum

Als je dacht dat door de tijd reizen onmogelijk is, dan heb je het mis! Het Nederlands Openluchtmuseum neemt je namelijk mee op reis door de tijd van maar liefst twee eeuwen geleden tot heel recent. Ga in gesprek met onder andere vriendelijke boeren en ambachtslieden en ervaar hoe het leven er in het verleden uitzag.

Hunebed tot heden

De Canon van Nederland toont de hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van gebeurtenissen, personen en onderwerpen. Je ervaart hoe de geschiedenis van ons dagelijks leven is verbonden met de grote gebeurtenissen uit het verleden via een leuke afwisseling van digitale media en historische objecten. De Canon van Nederland is zelfs in de prijzen gevallen. Zo won het Nederlands Openluchtmuseum samen met Kossmann.dejong de International Award bij de Museums + Heritage awards for Excellence!  

Lees meer

Gruwelijk lekker

Door de eeuwen heen zijn er steeds nieuwe smaken en gerechten ontwikkeld. Sommige nu onbekende smaken waren ooit heel gangbaar. Hoe zijn deze smaken ontstaan en waar komen ze vandaan? Ontdek het allemaal in het Nederlands Openluchtmuseum tijdens de tentoonstelling Gruwelijk Lekker. De 10 smaken uit deze tentoonstelling hangen samen met de 10 tijdvakken uit de Canon van Nederland. Wil je thuis alvast aan de slag met deze smaken? Bekijk dan eens de recepten op de website van het Nederlands Openluchtmuseum. 

Ontdek meer