Fiets door het groen in regio Arnhem

Ontdek in de regio Arnhem hoe inspirerend weelderig groen kan zijn! In de stad zelf heb je bijvoorbeeld het schilderachtige Sonsbeekpark. Rondom Arnhem vind je een reeks aan landgoederen, waar je tijdens de mooiste fietsroutes van kan genieten. Stap op de fiets en ontdek het zelf. Er is zoveel moois te zien! 

© Bilderberg

Op mini-vakantie in eigen land

Hoe kan je de regio Arnhem beter ontdekken dan door een mini-vakantie in eigen land! Bij Hotel de Bilderberg kan je genieten in een luxe hotel in een prachtig, groene omgeving. Het zal je aan niks ontbreken. Schuif aan en geniet van vier nachten mét ontbijt en tweemaal een culinair diner. Als dat niet heerlijk ontspannen is! 

In Oosterbeek, waar dit hotel ligt, vind je de mooiste fietsroutes. Een van onze favorieten is Rondje kastelen en landgoederen. Onderweg kom je onder andere langs Landgoed Middachten, Park en Kasteel Rosendael, Huis Zypendaal en Kasteel Doorwerth.

Lees verder
Bekijk alle Bilderberg hotels

Dit zie je onderweg

Macht en Pracht in de Gelderse streken

Macht en Pracht in de Gelderse streken

© Jurjen Drenth

Kastelen en landgoederen

Als je tijdens je fietstocht langs de vele kastelen en landgoederen komt, vergeet dan zeker niet om even af te stappen. Ieder kasteel heeft zijn eigen prachtige ligging en omgeving. Bij Kasteel Middachten kijk je je ogen uit bij de prachtig, aangelegde siertuinen en de Middachter bossen.

En bij Park en Kasteel Rosendael geniet je van de ‘bedriegertjes’ die precies op het moment dat je het niet verwacht, kiekeboe spelen met hun waterstralen. De verhalen van hertogen, graven, stadhouders en regenten van weleer komen tot leven wanneer je een van de vele kastelen en buitenplaatsen bezoekt.

Lees verder
Ontdek de kastelen en landgoederen

Op wereldreis in één dag

Als je in de regio Arnhem bent, breng dan ook zeker een bezoek aan Burgers’ Zoo. Hier kan je in één dag op wereldreis. De natuurlijke leefomgeving van de dieren is namelijk zo goed mogelijk nagebootst waardoor je het gevoel hebt alsof je honderden kilometers verderop bent. Ga op avontuur in de Mangrove en spot de zeekoeien. Of ga op zoek naar alle kleurrijke vissen in de Ocean. Naar welk werelddeel kijk jij het meeste uit? 

Extra leuk: er zijn nieuwe stokstaartjes geboren! Kom jij ze bewonderen? 

Lees verder
Ontdek Burgers' Zoo
© Jurjen Drenth

Door stad en land

Een fietsroute die je langs alle facetten van regio Arnhem brengt is de Door stad en land route. De fietsroute voert je onder andere door het Park Sonsbeek en vele andere mooie plekjes in de natuur! Geniet ook van de rust en ruimte van de uiterwaarden Meinerswijk, en dat allemaal vlak buiten het centrum van de stad. 

Lees verder
Bekijk alle routes

Bekijk wat regio Arnhem nog meer te bieden heeft!