Duik in de geschiedenis van regio Arnhem

Regio Arnhem is een paradijs wanneer je je graag in de geschiedenis verdiept. Met verschillende musea om terug in de tijd te duiken, een eeuwenoude Hanzestad en fijne overnachtingsplekken om de leerzame dag af te sluiten is regio Arnhem een perfecte plek. We hebben een aantal tips voor je verzameld!

© Burgers' Zoo

Op wereldreis in Burgers' Zoo

Ook Burgers' Zoo heeft een rijke geschiedenis. Het dierenpark leed namelijk ernstig onder de Duitse bezetting. De Duitse militairen drongen het park regelmatig binnen en namen delen van het voedsel mee of probeerden het park als jachtterrein te gebruiken met als doel verschillende dierentuindieren neer te schieten. Nu is de dierentuin het toneel van groots opgezette leefwerelden waar dieren in hun natuurlijke habitat leven.

In oktober vindt er een bijzonder evenement plaats in Burgers’ Zoo: overal in het park duiken reusachtige, bewegende insecten op! De levensechte figuren zijn niet alleen griezelig spannend, maar ook heel indrukwekkend. Insecten nemen een belangrijke rol in het dierenrijk in en staan bij veel andere diersoorten op het menu. Wat weet jij eigenlijk van deze bijzondere diergroep? Kom in de herfstvakantie op ontdekkingsreis in het park!

Lees verder
Lees meer!

Op avontuur bij Airborne Museum at Hartenstein

Het museum is gevestigd in de monumentale Villa Hartenstein, in 1944 het hoofdkwartier van de Britten. Bewonder de vernieuwde vaste presentatie over de Slag om Arnhem en heel veel nieuwe elementen in de ondergrondse Airborne Experience. Ontdek ook de nieuwe kindertentoonstelling Waterschapsheuvel, gebaseerd op het gelijknamige en wereldberoemde verhaal van Richard Adams. In deze tentoonstelling ga je in de konijnenwereld op zoek naar de ideale plek om te wonen. Alleen door samen te werken bereik je je doel.

Lees verder
Lees meer!

Hanzestad Doesburg

Historie, cultuur en gezelligheid: dát kenmerkt Hanzestad Doesburg. Doesburg is een stad met een rijk verleden; en dat is overal aan te merken! Hier barst het van de monumenten. De Hanzestad heeft meer dan 150 monumenten en tal van musea, je komt ogen tekort. Kronkelende straatjes, bijzondere winkels, verrassende musea en levendige festivals: dat is Doesburg in een notendop. Een stadswandeling is een aanrader. Net als een bezoek aan het Lalique Museum of De Waag, het oudste restaurant van Nederland.

Lees verder
Lees meer!
© Regio Arnhem Nijmegen

Heerlijke pannenkoeken!

Strijk na een lange dag op pad neer bij een pannenkoekenhuis! In de regio Arnhem vind je heel veel pannenkoekenrestaurants. Waar je dus ook bent geweest tijdens je dagje uit, er is er altijd wel één in de buurt. Ideaal dus! Van traditionele restaurants met een ouderwets gezellige inrichting, tot strakke en moderne uitstralingen.

Lees verder
Lees meer!

Op zoek naar meer inspiratie?