8x de leukste cadeaus bij Citystore Arnhem!

Bij de nieuwe Citystore in Arnhem slaag je gegarandeerd voor het hele gezin. We hebben een aantal leuke cadeautjes voor je verzameld waarmee je sowieso punten scoort. Voor welk typisch Arnhems cadeautje ga jij?

1. Houten skyline Arnhem – City Shapes

Met deze skyline aan de muur haal je een echte eyecather in huis. Alle gebouwen op de skyline zoals de Eusebiuskerk, Musis, de Sabelspoort en de John Frostbrug zijn zorgvuldig en met passie voor Arnhem gekozen. Daarnaast zijn ze geselecteerd voor hun historische en/of esthetische waarde. De skyline van Arnhem is heel eenvoudig en snel aan de muur te bevestigen of presenteer 'm op je sidetable met het bijgeleverde steuntje. Prijs: 25 euro.

2. Ansichtkaart Edwim Peters

Edwim Peters (1965) werkt en woont in Arnhem. Ingegeven door zijn directe omgeving in Arnhem-Noord (de plekken uit zijn jeugd) begon hij houtsneden te maken met vertrouwde stadsbeelden: het huis waar hij is opgegroeid in de hooggelegen wijk Alteveer, de trolleylijnen van lijn 3, de Apeldoornsebrug. Tussen de 25 en 35 uur kost het hem om een houtsnede te maken. Soms gaan de personages op de houtsneden vergezeld met iets-uit-Arnhem: een stadsplattegrond, een straatnaambordje, een trolleybus. Want het decor waarin zij hun bevroren handelingen verrichten is, zonder misverstand, Arnhem-Noord. Een aantal van Peters houtsnijwerken is als ansichtkaart bij Citystore Arnhem te koop. Prijs: 1,50 euro per stuk.

Lees verder

3. Geurzakjes rest zeepsnippers (Botma & van Bennekom)

De natuurlijke zepen en verzorgende producten van Botma & van Bennekom worden met de hand gemaakt van biologische ingrediënten in het zeepatelier in Duiven. Alles is vrij van SLS, parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen, palmolie, niet getest op dieren en zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Bovendien wordt alles met de hand gedaan: van het afwegen en mixen van de ingrediënten tot het snijden van de zepen. Zodra de zepen rijp zijn worden ze naar de Buitenplaats van Siza gebracht en verpakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het snijden van de zepen, ontstaan er reststukjes. Om verspilling tegen te gaan worden van deze stukjes heerlijk ruikende geurzakjes gemaakt. Prijs van een geurzakje: 3,95 euro.

4. Culikit en Culicards van Estée Strooker

Estée Strooker won op 20-jarige leeftijd het programma Masterchef en opende direct daarna in Arnhem haar eerste eigen restaurant ’t Amusement. Hier serveert ze fine dining verrassingsmenu’s met seizoensgebonden streekingrediënten. Bovendien staan er drie kookboeken op haar naam en presenteerde ze meerdere programma’s bij 24Kitchen. De Culticard is een lief gebaar en culinaire inspiratie, een beetje van Estée Strooker en een beetje van jou als brievenbuscadeau. Prijs 3,95 euro.

5. Durs Bier Giftset van 3

Arnhem heeft sinds 1935 weer een echte stadsbrouwerij. In hartje Klarendal brouwt Durs met trots en passie bier met echte Arnhemse namen als Dikke Prins, Leip Hèrt, Schuume, Geutpisser en Jetser. Durs brengt een ode aan het Arnhemse water. De Sint-Jansbeek staat daarin centraal. Aan deze beek is de stad Arnhem ontstaan. Al rond de 13e eeuw stonden er verschillende brouwerijen langs de beek. Zij gebruikten het water uit de beek om er bier van te brouwen. Hejje Durs en kun je niet kiezen? Kies dan voor een giftset van 3. Een smakelijk cadeau, ook voor jezelf. Prijs: 10,99 euro.

6. Ganzenbord Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum komt tot leven via deze speciale editie van het ganzenbord, een echte klassieker onder de bordspellen. Pak je gans, rol de dobbelsteen en spelen maar. Iedereen heeft evenveel kans om te winnen. Verplaats je gans via de bekende Zaanse schans, de ophaalbrug, de tram en niet te vergeten de molen. Lukt het jou om je gans als eerste bij het eindpunt te krijgen? Prijs: 18,95 euro. 

 

Lees verder

7. Tram Nederlands Openluchtmuseum

De RET Tram 520 is een tram die van 1931 tot 1969 door Rotterdam heeft gereden. Het is een vierasser ingericht in jaren 30-stijl. Sinds 1996 rijdt deze tram door het Nederlands Openluchtmuseum. Tijdens een bezoek aan het Openluchtmuseum moet je natuurlijk een ritje met de historische tram maken. Met de houten miniatuurversie kan iedereen van jong tot oud dit avontuur herbeleven. De wielen van het trammetje werken echt! Prijs: 9,95 euro.

8. Geen Brug te ver: het Arnhem van Marcel van Roosmalen

Arnhem is onder meer bekend om zijn Rijnbrug, en de slag tijdens de Tweede Wereldoorlog die een groot deel van de stad verwoestte. Iedereen weet waar de Amsterdammer voor staat, de Hagenees of de Rotterdammer, maar wat maakt een Arnhemmer tot een echte Arnhemmer? Volgens Van Roosmalen zijn dat op de eerste plaats de humor en zelfrelativering. Maar ook de directe manier van communiceren en de ‘ingecalculeerde nederlaag’. Met Geen Brug te ver schreef Van Roosmalen een geestige liefdesverklaring aan Arnhem en zijn inwoners. Prijs: 12,99 euro.

Kom je langs in de Citystore?

Heb je iets leuks gezien? Kom dan langs in de Citystore Arnhem! En laat je zeker ook inspireren door verhalen over Arnhem en ontvang informatie over de bekende en onbekende pareltjes van de stad. Hopelijk tot snel op het Kerkplein 1! 

Lees verder
Plan je bezoek