Nederlands Openluchtmuseum - Winter - Lichtjes - Groep

7 uitjes voor de kerstvakantie

In de feestmaand december kun je in de regio Arnhem terecht voor warmte, heerlijk eten en gezellig samenzijn. Geniet van een warme glühwein of chocolademelk, shop de leukste (kerst)cadeautjes, ga er lekker op uit of trek juist de natuur in om het afgelopen jaar even tot rust te laten komen. Wat je ook gaat doen, veel plezier! 

© Burgers' Zoo

Pasar Malam in Burgers’ Zoo

In het overdekte regenwoud van Burgers’ Zoo is deze kerstvakantie een unieke Indische markt, je vindt er: veel gezellige kramen, exotische muziek en dans en natuurlijk heerlijk Indonesisch eten en drinken. Je kunt ook de rest van Burgers’ Zoo bekijken en krijgt op verschillende plekken een kijkje achter de schermen. En gelukkig voor de kinderen: de Kids Jungle binnenspeeltuin is ook geopend!

Lees verder
Meer info over het evenement

Winter Arnhem

In het centrum van Arnhem vind je in december en de eerste week van januari veel sfeer en gezelligheid. De stad is prachtig verlicht en er zijn vele festiviteiten, voorstellingen en bijeenkomsten. Bezoek een van de kerstconcerten, kom lekker shoppen of ga naar de Arnhemse TOP2000. Hoogtepunt is de kerstmarkt op zondag 15 december, de grootste van het Oosten. 

© Nederlands Openluchtmuseum

Winter in het Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum opent ook ’s winters haar deuren. Wandel door het museumpark, neem een ritje in een (warme en droge) tram, laat je kinderen elf opdrachten doen voor hun eigen ‘Elfstedentocht’ of een broodje bakken boven een vuurtje.

Natuurlijk is er ook echt ouderwets Nederlands wintervermaak: ga op (gratis) schaatsen de grote ijsbaan voor de Amsterdamse Westerstraat op! Bij de molen is er een sleebaan. 
 

Lees verder
Lees meer op OpenluchtMuseum.nl

Wandeling in Nationaal Park Veluwezoom

Kom even tot rust en ontdek de schoonheid van de winterse natuur. Huur een GPS en maak kennis met het Nationaal Park Veluwezoom. Bezoek hoogtepunten van het gebied of kies voor een puzzelroute. Er zijn verschillende horeca in de buurt waar je even wat kunt eten en drinken. Na afloop heb je weer volop nieuwe energie voor een nieuw jaar!

Lees verder
Lees meer over de wandeling
© GLK - Huis Zypendaal

Kerst in de Gelderse kastelen

In de Gelderse kastelen worden veel kerst- en winteractiviteiten georganiseerd. Volg een kerstrondleiding in Huis Zypendaal of bezoek Kasteel Doorwerth en ga terug in de tijd. Kasteel Rosendael is zelf in winterrust, maar je kunt wel wandelen in het prachtige park rondom het kasteel. 

Landgoed Middachten is tot en met 15 december opengesteld voor publiek met een speciaal muziekprogramma. 
 

Lees verder
Lees meer op Glk.nl